Revita Rendelő | 1027 Budapest, Margit krt. 50-52. fsz.9. (11-es kapucsengő) | Térkép | Telefon +36-1-201-69-48 | E-mail: info@revitarendelo.hu

tesztAz utóbbi hetekben, hónapokban meredeken emelkedett a COVID-19 újabb variánsa miatt a fertőzöttek esetszáma. Mivel az omikron esetében nem szerepel olyan egyértelműen a COVID vírusra jellemző tünet, mint az első szériában az íz- és szagvesztés, ezért, ha valaki lázas, köhög, tüsszög, felmerül a veszélye annak, hogy COVID-fertőzött, és a tesztelés az egyetlen módja az érintettség eldöntésének. A teszteléssel kapcsolatban számos kérdés merül fel bennünk, ezek megválaszolására Dr. Halász Katalin reumatológus főorvos asszonyt, a Szent János Kórház Kútvölgyi úti Rendelőintézetének szakorvosát kérdeztük, aki közel két éve oltóorvos is, hiszen a Kútvölgyi oltópont, így személyes tapasztalatai is vannak a COVID-tesztekről?

Tavmunka2018-ban a KSH adatai szerint 144 000 ember dolgozott távmunkában. 2020-ban a COVID-19 pandémia megjelenését követően az elmúlt 10 év átlagát tekintve ez a szám megháromszorozódott, mára több mint 700 000. A home office-ban dolgozók között felülreprezentáltak a nők, a 25–44 évesek és a városban élők. A távmunka mozgásszervi panaszokkal járhat. Erről kérdezem dr. Halász Katalint, a Szent János Kórház reumatológus főorvosát.

- Mennyiben változhatnak a munkavégzés feltételei a home office kapcsán, hiszen az esetek legnagyobb részében számítógép mellett végezhető munkáról beszélünk?

Járvány van, csak sürgősségi ellátás van. Na de mi a sürgős?

  • Biztos, hogy azonnal személyesen kell reumatológushoz mennem ha mozgásszervi panaszom lép fel?
  • Ha közben koronavírus fertőzést kapok, a mozgásszervi állapotom tovább romolhat?
  • Mit tudok tenni saját hatáskörömben a mozgásképességem megőrzéséért? Torna? Nyújtás? Szobakerékpár? Nordic walking?
  • A vészhelyzet kihirdetése előtt elrendelt vizsgálat leletét már nem tudtam az orvossal megbeszélni. Tudnom kell, hogy hogyan tovább….
  • Rendszeres laborkontrollt igénylő gyógyszert szedek tartósan, izületi gyulladásomra. Folytathatom a gyógyszerszedést? Milyen adagolásban?
  • A régóta szedett, bevált gyógyszerem nem kapható. Kihagyhatom a szedését?..

Ilyen és ehhez hasonló kérdések megválaszolásában segíthet a TÁVDOKTOR.

Kérdéseit fel tudja tenni, leleteit fel tudja tölteni, s a kiválasztott orvostól meghatározott időn belül választ kap kérdéseire, vagy videovizit formájában, ill. „személyes” konzultációra is módja van a távdoktor szolgáltatásain keresztül. Nézze meg ezt a videót, ami a Távdoktor alkalmazás használatában segítheti Önt.